W MPW Bistro WuWu i Restauracja ZONI

Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaca się o Bistro WuWu i Restaurację ZONI, które powstają na terenie zrewitalizowanego kompleksu Centrum Praskie Koneser w Muzeum Polskiej Wódki z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki REST TEAM sygnowanej nazwiskiem Nizio. Lokale stanowią swoistą kreatywną mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich doświadczeń właściciela pracowni Nizio Design International - Mirosława Nizio oraz biznesowego doświadczenia twórców sukcesu sopockiego White Marlin - Ewy i Andrzeja Nizio.
WuWu i ZONI to unikatowe miejsca dla koneserów polskich smaków i trunków, dla ludzi z pasją do rytuałów, tradycji i historii. Skupiają ludzi kreatywnych, ambitnych i szalonych, wychodzących poza schematy, zarówno w kuchni, jak i w życiu. Zanurzają gości w świecie wódki i przekąski, ale nie pozwalają im się w nim kompletnie zatracić.
Na czele kuchni WuWu stoi ceniona i mimo młodego wieku bardzo już doświadczona szef Adriana Marczewska. - Myśl o prowadzeniu kuchni bistro WuWu pobudza do poszukiwań, budzi nostalgię i daje motywację do współtworzenia miejsca, gdzie historia spotka nowe tradycje i przyszłość. Rozmach tego projektu daje możliwość pokazania światu najcenniejszych elementów rodzimej kultury kulinarnej.
WuWu wskrzesza polską kulturę łączenia wódki z prostymi daniami nadając temu duetowi nową wartość. To wspaniały duet, dzięki któremu będziemy się wspólnie przyglądać przedwojennym warszawskim salonom. Odtwarzamy ducha miejsca, w którym ludzie są ugoszczeni i zaopiekowani, gdzie mogą zasmakować wspaniałej kuchni przedwojennej i odkryć na nowo ciekawe produkty, które mamy w Polsce.
Bistro WuWu działa w cyklu 24h. Rano towarzyszymy gościom w pobudce, potem wspólnie przechodzimy przez poszczególne etapy dnia od lunchu do kolacji, a weekendowo rozkręcamy się muzycznie.
Już w okresie międzywojennym każdy nowo otwarty lokal gastronomiczny, ale i nowe danie w menu wywoływało emocje, radość, ciekawość i plotki. Długo wyczekiwane otwarcie WuWu już 8 czerwca 2018 roku. Starujemy o godz. 21.00. Polejemy wódkę, zakąsimy i zatańczymy. W piątek Disc Jockey’ka Pani Bum zrobi SZUM, w sobotę Kill Collins zaprasza na beztroski surf po największych przebojach od lat ’70 do współczesności! Zaś w niedzielę wraz z Burn Reynolds’em zadbamy o pełen relaks już od śniadania.
Restauracja ZONI to przestrzeń udanych spotkań i dobrych relacji, miejsce do ważnej rozmowy, której towarzyszy doświadczenie polskiej kuchni tradycyjnej a równocześnie nieprzewidywalnej i zaskakującej. Miejsce, gdzie działy się i dziać będą ważne rzeczy i tę historię czuje się w DNA tej przestrzeni.
ZONI to opowieść o tożsamości polskiej kuchni. Zapewniając gościom kuchenną medytację czaruje autorską kuchnią Aleksandra Barona – która jest nietuzinkowa, pełna oryginalnych smaków, nowoczesna, a zarazem silnie zakorzeniona w polskiej tradycji, lokalności i szacunku do produktów.
Pierwszy serwis autorskiego menu Szefa kuchni Aleksandra Barona już 11 czerwca. Do dyspozycji gości menu degustacyjne (fine dining) jak również dania a la carte.
Tu cofniesz się w czasie, pobudzając wszystkie zmysły.
Do zobaczenia na Placu Konesera 1 w Muzeum Polskiej Wódki

Informacyjna Gra Planszowa
Narciarski Dzień Dziecka w Capital Ski – konkurs!

Czytaj więcej...
Śmierć ostatniego z tygrysów żyjących w Warszawskim Ogrodzie Zoologicznym

Czytaj więcej...
Gry Informacyjne

Czytaj więcej...
Decydująca faza walki o Play-Off – SKK Polonia Warszawa podejmie zespół Ślęzy Wrocław, wicelidera Energa Basket Ligi Kobiet

Czytaj więcej...
Miesięcznik “Przystanek Grochów” najlepszym periodykiem wśród zakładów karnych i aresztów śledczych w Polsce.

Czytaj więcej...
Nieoczywiste rozmowy o dziejach świata. Poleca Freekonomia!

Czytaj więcej...
Turniej piłkarski w Parku Skaryszewskim

Czytaj więcej...
Finał charytatywnej akcji #KoszulkaOdSerca

Czytaj więcej...
"Od Konstytucji 3 maja do wolnej Polski - muzyczna opowieść"
Czytaj więcej...

Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego

Mariusz Surosz "Praga. Czeskie ścieżki"

Bestseller New York Timesa

Valerie Hansen " Rok 1000"

"Pilchu" - Warszawa i Kraków okiem i piórem duetu Pilch/Bereś
_SWOY1.jpg)
Okładka książki Pana Kruszewicza. Polecamy.


Plansza do gry Vistulian
_S8DUD.jpg)
Na hasło Freekonomia - 10% rabatu. Książka na telefon!!!

Księgarnia Korekty
Pogoda
Kurs Walut
Ogłoszenia
Komentarze