Menu
Kurier Praski logo
poniedziałek, 18 czerwca 2018
sekacz

W MPW Bistro WuWu i Restauracja ZONI

W MPW Bistro WuWu i Restauracja ZONI

Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaca się o Bistro WuWu i Restaurację ZONI, które powstają na terenie zrewitalizowanego kompleksu Centrum Praskie Koneser w Muzeum Polskiej Wódki z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki REST TEAM sygnowanej nazwiskiem Nizio. Lokale stanowią swoistą kreatywną mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich doświadczeń właściciela pracowni Nizio Design International - Mirosława Nizio oraz biznesowego doświadczenia twórców sukcesu sopockiego White Marlin - Ewy i Andrzeja Nizio.

WuWu i ZONI to unikatowe miejsca dla koneserów polskich smaków i trunków, dla ludzi z pasją do rytuałów, tradycji i historii. Skupiają ludzi kreatywnych, ambitnych i szalonych, wychodzących poza schematy, zarówno w kuchni, jak i w życiu. Zanurzają gości w świecie wódki i przekąski, ale nie pozwalają im się w nim kompletnie zatracić.

Na czele kuchni WuWu stoi ceniona i mimo młodego wieku bardzo już doświadczona szef Adriana Marczewska. - Myśl o prowadzeniu kuchni bistro WuWu pobudza do poszukiwań, budzi nostalgię i daje motywację do współtworzenia miejsca, gdzie historia spotka nowe tradycje i przyszłość. Rozmach tego projektu daje możliwość pokazania światu najcenniejszych elementów rodzimej kultury kulinarnej.

WuWu wskrzesza polską kulturę łączenia wódki z prostymi daniami nadając temu duetowi nową wartość. To wspaniały duet, dzięki któremu będziemy się wspólnie przyglądać przedwojennym warszawskim salonom. Odtwarzamy ducha miejsca, w którym ludzie są ugoszczeni i zaopiekowani, gdzie mogą zasmakować wspaniałej kuchni przedwojennej i odkryć na nowo ciekawe produkty, które mamy w Polsce.

Bistro WuWu działa w cyklu 24h. Rano towarzyszymy gościom w pobudce, potem wspólnie przechodzimy przez poszczególne etapy dnia od lunchu do kolacji, a weekendowo rozkręcamy się muzycznie.

Już w okresie międzywojennym każdy nowo otwarty lokal gastronomiczny, ale i nowe danie w menu wywoływało emocje, radość, ciekawość i plotki. Długo wyczekiwane otwarcie WuWu już 8 czerwca 2018 roku. Starujemy o godz. 21.00. Polejemy wódkę, zakąsimy i zatańczymy. W piątek Disc Jockey’ka Pani Bum zrobi SZUM, w sobotę Kill Collins zaprasza na beztroski surf po największych przebojach od lat ’70 do współczesności! Zaś w niedzielę wraz z Burn Reynolds’em zadbamy o pełen relaks już od śniadania.

Restauracja ZONI to przestrzeń udanych spotkań i dobrych relacji, miejsce do ważnej rozmowy, której towarzyszy doświadczenie polskiej kuchni tradycyjnej a równocześnie nieprzewidywalnej i zaskakującej. Miejsce, gdzie działy się i dziać będą ważne rzeczy i tę historię czuje się w DNA tej przestrzeni.

 

ZONI to opowieść o tożsamości polskiej kuchni. Zapewniając gościom kuchenną medytację czaruje autorską kuchnią Aleksandra Barona – która jest nietuzinkowa, pełna oryginalnych smaków, nowoczesna, a zarazem silnie zakorzeniona w polskiej tradycji, lokalności i szacunku do produktów.

 

Pierwszy serwis autorskiego menu Szefa kuchni Aleksandra Barona już 11 czerwca. Do dyspozycji gości menu degustacyjne (fine dining) jak również dania a la carte.

 

Tu cofniesz się w czasie, pobudzając wszystkie zmysły.

Do zobaczenia na Placu Konesera 1 w Muzeum Polskiej Wódki

e-mail
środa, 06 czerwca 2018

Komentarze

Nick
E-mail - nie jest wyświetlany w serwisie, służy do kontaktu z redakcją
Twój komentarz
Security Image
Nieprawidłowy kod
secpol - baner  artykuł

Pozostałe informacje

Strefa Rodzica w szpitalu przy ul. Niekłańskiej

Strefa Rodzica w szpitalu przy ul. Niekłańskiej
19 czerwca w Szpitalu Dziecięcym przy ul.
Czytaj więcej...

RODO jak Yetti?

RODO jak Yetti?
Każdy wie, że RODO już obowiązuje, ale tylko nieliczni wiedzą na czym polega to nowe Unijne Rozporządzenie. Oto kilka istotnych faktów.
Czytaj więcej...

IX edycja Warszawskiego Dnia Sąsiada 2018

IX edycja Warszawskiego Dnia Sąsiada 2018
Dzień Sąsiada to święto, które oficjalnie obchodzone jest na całym świecie.
Czytaj więcej...

Unique Choice zdradza sekrety kawy

Unique Choice zdradza sekrety kawy
W sobotę 23 czerwca odbędzie się oficjalne otwarcie firmowej kawiarni Unique Choice związanej z manufakturową palarnią kawy.
Czytaj więcej...

Otwarcie Muzeum Polskiej Wódki już 12 czerwca!

Otwarcie Muzeum Polskiej Wódki już 12 czerwca!
Otwarcie Muzeum Polskiej Wódki już 12 czerwca! Już w najbliższy wtorek (12.
Czytaj więcej...

Nowa Pijalnia Czekolady E.Wedel w praskim Koneserze

Nowa Pijalnia Czekolady E.Wedel w praskim Koneserze
Wraz z początkiem czerwca otworzyła się Pijalnia Czekolady E.
Czytaj więcej...

IX edycja Warszawskiego Dnia Sąsiada 2018

IX edycja Warszawskiego Dnia Sąsiada 2018
Dzień Sąsiada to święto, które oficjalnie obchodzone jest na całym świecie.
Czytaj więcej...

Osreopatia

Osteopatia to metoda diagnostyki i leczenia poprzez palpację (dotyk) niezwykle popularna na zachodzie Europy, która w Polsce dopiero zaczyna się rozwijać.
Czytaj więcej...

Praska perła znowu rozbłyśnie

(Więcej  wydaniu papierowym) .
Czytaj więcej...

Centrum z prawdziwego zdarzenia

Biblioteka, dom kultury i centrum Uniwersytetów Trzeciego Wieku w jedynym budynku.
Czytaj więcej...

Drugi dom neonów

Mówią, że to cmentarzysko neonów, ale to ich drugi dom.
Czytaj więcej...

O Hollywood na Saskiej Kępie

W połowie maja na księgarniane półki trafi książka „Wątek Sławy Monique Chmielewska-Lehman.
Czytaj więcej...

90 lat ZOO

W związku z 90.
Czytaj więcej...

Miejsce seniorów

  Zieleniec przy ulicy Paca oficjalnie otrzymał tytuł Skweru Seniora.
Czytaj więcej...

Zawód zegarmistrz

W swojej praskiej pracowni bierze na warsztat zegary, które pamiętają czasy Jana III Sobieskiego.
Czytaj więcej...

„Wyznacznikiem poezji jest Bóg Wyznacznikiem przyjaźni jesteś ty Ale nie sam”Krystyna Guranowska-Stolarz

„Wyznacznikiem poezji jest Bóg Wyznacznikiem przyjaźni jesteś ty Ale nie sam” Krystyna Guranowska-Stolarz Trzeba dużej odwagi, aby zdecydować się na tworzenie bajek w naszych czasach.
Czytaj więcej...

Jak wydoić Jaka? Reportaż Igi Cichoń - ethnoadventure cz. II

Jak sprawdza się jako zwierzę juczne, daje ciepłą wełnę, stosowaną przy produkcji wojłoku na jurty, a także jako domieszka „ocieplająca” do tkanin.
Czytaj więcej...

Katalog firm

 
secpol - baner  artykuł

Nasz aktualny numer

Maj 2018 nr. 18

Video

przydas
sekacz

Pogoda

Kurs Walut

Korki w Warszawie

Prędkość przejazdu w km/h google maps traffic legend
przydas
przydas
sekacz