Menu
Kurier Praski logo
piątek, 22 lutego 2019
sekacz

W MPW Bistro WuWu i Restauracja ZONI

W MPW Bistro WuWu i Restauracja ZONI

Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaca się o Bistro WuWu i Restaurację ZONI, które powstają na terenie zrewitalizowanego kompleksu Centrum Praskie Koneser w Muzeum Polskiej Wódki z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki REST TEAM sygnowanej nazwiskiem Nizio. Lokale stanowią swoistą kreatywną mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich doświadczeń właściciela pracowni Nizio Design International - Mirosława Nizio oraz biznesowego doświadczenia twórców sukcesu sopockiego White Marlin - Ewy i Andrzeja Nizio.

WuWu i ZONI to unikatowe miejsca dla koneserów polskich smaków i trunków, dla ludzi z pasją do rytuałów, tradycji i historii. Skupiają ludzi kreatywnych, ambitnych i szalonych, wychodzących poza schematy, zarówno w kuchni, jak i w życiu. Zanurzają gości w świecie wódki i przekąski, ale nie pozwalają im się w nim kompletnie zatracić.

Na czele kuchni WuWu stoi ceniona i mimo młodego wieku bardzo już doświadczona szef Adriana Marczewska. - Myśl o prowadzeniu kuchni bistro WuWu pobudza do poszukiwań, budzi nostalgię i daje motywację do współtworzenia miejsca, gdzie historia spotka nowe tradycje i przyszłość. Rozmach tego projektu daje możliwość pokazania światu najcenniejszych elementów rodzimej kultury kulinarnej.

WuWu wskrzesza polską kulturę łączenia wódki z prostymi daniami nadając temu duetowi nową wartość. To wspaniały duet, dzięki któremu będziemy się wspólnie przyglądać przedwojennym warszawskim salonom. Odtwarzamy ducha miejsca, w którym ludzie są ugoszczeni i zaopiekowani, gdzie mogą zasmakować wspaniałej kuchni przedwojennej i odkryć na nowo ciekawe produkty, które mamy w Polsce.

Bistro WuWu działa w cyklu 24h. Rano towarzyszymy gościom w pobudce, potem wspólnie przechodzimy przez poszczególne etapy dnia od lunchu do kolacji, a weekendowo rozkręcamy się muzycznie.

Już w okresie międzywojennym każdy nowo otwarty lokal gastronomiczny, ale i nowe danie w menu wywoływało emocje, radość, ciekawość i plotki. Długo wyczekiwane otwarcie WuWu już 8 czerwca 2018 roku. Starujemy o godz. 21.00. Polejemy wódkę, zakąsimy i zatańczymy. W piątek Disc Jockey’ka Pani Bum zrobi SZUM, w sobotę Kill Collins zaprasza na beztroski surf po największych przebojach od lat ’70 do współczesności! Zaś w niedzielę wraz z Burn Reynolds’em zadbamy o pełen relaks już od śniadania.

Restauracja ZONI to przestrzeń udanych spotkań i dobrych relacji, miejsce do ważnej rozmowy, której towarzyszy doświadczenie polskiej kuchni tradycyjnej a równocześnie nieprzewidywalnej i zaskakującej. Miejsce, gdzie działy się i dziać będą ważne rzeczy i tę historię czuje się w DNA tej przestrzeni.

 

ZONI to opowieść o tożsamości polskiej kuchni. Zapewniając gościom kuchenną medytację czaruje autorską kuchnią Aleksandra Barona – która jest nietuzinkowa, pełna oryginalnych smaków, nowoczesna, a zarazem silnie zakorzeniona w polskiej tradycji, lokalności i szacunku do produktów.

 

Pierwszy serwis autorskiego menu Szefa kuchni Aleksandra Barona już 11 czerwca. Do dyspozycji gości menu degustacyjne (fine dining) jak również dania a la carte.

 

Tu cofniesz się w czasie, pobudzając wszystkie zmysły.

Do zobaczenia na Placu Konesera 1 w Muzeum Polskiej Wódki

e-mail
środa, 06 czerwca 2018

Komentarze

Nick
E-mail - nie jest wyświetlany w serwisie, służy do kontaktu z redakcją
Twój komentarz
Security Image
Nieprawidłowy kod
secpol - baner  artykuł

Pozostałe informacje

"Zrozumieć kapitalizm" nowa książka Karola Skorek

"Zrozumieć kapitalizm" nowa książka Karola Skorek
„Zrozumieć kapitalizm” to książka, która nie zadowoli ani socjalisty, ani klasycznego liberała i bodaj w tym właśnie tkwi jej największa zaleta.
Czytaj więcej...

Droga do WOT- u przez Internet

Droga do WOT- u przez Internet
  Do listy spraw urzędowych, które można załatwić przez Internet dołączono możliwość złożenia wniosku o powołanie do Wojsk Obrony Terytorialnej.
Czytaj więcej...

Terytorialsi już ponad rok na północym mazowszu

Terytorialsi już ponad rok na północym mazowszu
Od maja 2017 roku na terenie Północnego Mazowsza działa jedna z  dwóch Mazowieckich Brygad Obrony Terytorialnej.
Czytaj więcej...

Centrum Wspomagania Pamięci zaprasza

Centrum Wspomagania Pamięci zaprasza
Centrum Wspomagania Pamięci zaprasza:  do udziału w psychoedukacyjnej grupie wsparcia w ramach projektu „Edukacja i Wsparcie w Demencji: realizowanego przez Ośrodek Pomocy Społecznej dzielnicy Praga Południe m.
Czytaj więcej...

Proste sposoby na utrzymanie optymalnej temperatury

Proste sposoby na utrzymanie optymalnej temperatury
Proste sposoby na utrzymanie optymalnej temperatury przy niskich kosztach ogrzewania Jak zadbać o ciepły dom w zimie i nie zbankrutować? W zimie utrzymanie optymalnej temperatury w domu czy mieszkaniu, tak aby było ciepło i komfortowo, stanowi niekiedy prawdziwe wyzwanie.
Czytaj więcej...

Śmieci na Mazowszu coraz więcej, a ich segregacja kuleje

Śmieci na Mazowszu coraz więcej, a ich segregacja kuleje
Przeciętny mieszkaniec Mazowsza wytwarza rocznie prawie 300 kg śmieci, z których ponad połowa trafia do odzysku.
Czytaj więcej...

Warszawskie dzielnice w oczach mieszkańców

Warszawskie dzielnice w oczach mieszkańców
Jak wyglądała Twoja dzielnica 10 lat temu? A jeszcze 10, 20 lub nawet 50 lat wcześniej? Nawet komuś, kto całe życie mieszkał w jednym miejscu, czasami trudno jest sobie przypomnieć, jakie zmiany zaszły w jego otoczeniu.
Czytaj więcej...

Ankieta - glosuje.org Życie społeczno-polityczne na poziomie samorządów lokalnych

Ankieta - glosuje.org Życie społeczno-polityczne na poziomie samorządów lokalnych Jako absolwent wydziału Socjologii prowadzę od 4 lat w ramach wydawanej gazety Kurier Praski badania na temat życia społecznego w wymiarze samorządowym / lokalnym na terenie Warszawy.
Czytaj więcej...

Rozbudowy i modernizacji Zakładu Unieszkodliwiania Stałych Odpadów Komunalnych na Targówku

Rozbudowy i modernizacji Zakładu Unieszkodliwiania Stałych Odpadów Komunalnych na Targówku Przetarg na rozbudowę i modernizację Zakładu Unieszkodliwiania Stałych Odpadów Komunalnych został rozstrzygnięty.
Czytaj więcej...

Pyszne i zdrowe dania na jesień

Pyszne i zdrowe dania na jesień W jesienne słoty rozgrzewające i pyszne danie od razu poprawi nam humor. Smaczne nie musi jednak oznaczać wysokokaloryczne. Podpowiadamy jak w maksymalnie 30 minut wyczarować lekkie i sycące posiłki.
Czytaj więcej...

Dzień Przyjaciół Rybki MiniMini w warszawskim ZOO. Poznaj nowych bohaterów stacji!

Dzień Przyjaciół Rybki MiniMini w warszawskim ZOO. Poznaj nowych bohaterów stacji! W niedzielę, 16 września w warszawskim ogrodzie zoologicznym odbędzie się Dzień Przyjaciół Rybki MiniMini
Czytaj więcej...

Pomyłka... (opowiadanie)

Pomyłka... (opowiadanie) Warszawa, wrzesień 1944r.
Czytaj więcej...

Jakie usługi są potrzebne na Pradze-Północ i Pradze-Południe?

Jakie usługi są potrzebne na Pradze-Północ i Pradze-Południe? Jakie usługi są potrzebne na Pradze-Północ i Pradze-Południe? Trwa II etap konsultacji dotyczący handlowych ulic Pragi.
Czytaj więcej...

Południowo-praski projekt walczy o 500 000 zł.

Południowo-praski projekt walczy o 500 000 zł. Do 4 września można głosować w konkursie „Zmieniaj świat”, organizowanym przez firmę Budimex.
Czytaj więcej...

Dach wedlowskiej fabryki domem dla pszczół

Dach wedlowskiej fabryki domem dla pszczół „Ratujmy warszawskie pszczoły!“ – kolejnej, wspólnej inicjatywy LOTTE Wedel i Stowarzyszenia Serduszko dla Dzieci
Czytaj więcej...

Katalog firm

 
secpol - baner  artykuł

Nasz aktualny numer

Maj 2018 nr. 18

Video

Przydas.pl Sklep na facetów
sekacz

Pogoda

Kurs Walut

Korki w Warszawie

Prędkość przejazdu w km/h google maps traffic legend
sekacz
sekacz
Przydas.pl Sklep na facetów
Close

Uwaga nowy Regulamin Redakcji,
Zanim wyślesz do nas materiał prasowy
zapoznaj się z jego treścią.

 

zakładka Redakcja > Regulamin