Nowa Pijalnia Czekolady E.Wedel w praskim Koneserze

Wraz z początkiem czerwca otworzyła się Pijalnia Czekolady E.Wedel w Centrum Praskim Koneser.
To miejsce stworzone z myślą o osobach, które cenią sobie wspaniały smak najwyższej jakości czekolady oraz poszukują chwili relaksu w wysmakowanym wnętrzu. Nowo otwarta Pijalnia jest zlokalizowana w budynku Muzeum Polskiej Wódki.
Otwarcie kolejnej Pijalni Czekolady E.Wedel na warszawskiej Pradze jest naturalnym procesem wpisywania się w tkankę miejską Warszawy, z którą Wedel związany jest od początku swojego istnienia.
– Cieszymy się, że Pijalnia Czekolady E.Wedel zagości w tak pięknym i zabytkowym miejscu, jakim jest Centrum Praskie Koneser i Muzeum Polskiej Wódki oraz będzie częścią bardzo nowatorskiego projektu. Innowacyjność od samego początku istnienia firmy Wedel jest zapisana w DNA marki. Jestem przekonany, że nasz lokal stanie się integralną częścią nowej inwestycji, a każda osoba która nas odwiedzi będzie zachwycona wnętrzem oraz smakiem naszych produktów. – mówi Daniel Kucharski, Prezes Pijalni Czekolady E.Wedel.
W ofercie Pijalni znajdują się wyśmienite czekolady do picia, desery i ciasta, słone oraz słodkie dania, a także unikatowe praliny i inne ręcznie robione produkty z Czekoladowego Sklepu. Menu zostało skomponowane w sposób spełniający oczekiwania nawet najbardziej wymagających Gości o zróżnicowanych gustach. Znajdują się w nim, m.in.:
- nowe odsłony bestsellerowych czekolad do picia – gorzkich, mlecznych oraz białych, a także z dodatkiem alkoholu,
- klasyczne produkty w nowoczesnych wariantach, m.in. połączenia klasycznej czekolady ze smakami natury, owocami, lodami i przyprawami, a także kawy z czekoladą,
- orzeźwiające pitne czekolady na zimno, frappe, sorbety owocowe oraz lemoniady
- wytworne ręcznie robione praliny i trufle,
- rozmaite ciasta, desery i słodkie dania takie jak czekoladowe pierogi, naleśniki z owocami i czekoladą, tort czekoladowy czy tiramisu,
- słone dania – idealne zarówno w porze śniadań, jak i lunchów m.in. delikatne sałaty oraz kanapki.
Pijalnia posiada także bogate menu sezonowe, a większość propozycji można zamówić w opcji „na wynos” i cieszyć się wyjątkowym smakiem czekolady w dowolnie wybranym miejscu i chwili. W nowej Pijalni znajduje się Czekoladowy Sklep, w którym można zamówić Torcik Wedlowski z personalizowanym wzorem lub dedykacją, ręcznie wykonane praliny według receptur Maestro Czekolady oraz produkty dedykowane na specjalne okazje, np. serca z czekolady, okazjonalne figurki – wszystkie prosto z Pracowni Rarytasów E.Wedel. Zakup takich czekoladowych dzieł sztuki to doskonałe rozwiązanie dla tych, którzy chcą na dłużej delektować się wysokiej jakości czekoladą lub podarować bliskim wyjątkowy prezent.
https://www.facebook.com/PijalnieCzekolady
Pijalnia Czekolady E.Wedel
Plac Konesera 1
03-736 Warszawa
e-mail: koneser@wedelpijalnie.pl

Informacyjna Gra Planszowa
Narciarski Dzień Dziecka w Capital Ski – konkurs!

Czytaj więcej...
Śmierć ostatniego z tygrysów żyjących w Warszawskim Ogrodzie Zoologicznym

Czytaj więcej...
Gry Informacyjne

Czytaj więcej...
Decydująca faza walki o Play-Off – SKK Polonia Warszawa podejmie zespół Ślęzy Wrocław, wicelidera Energa Basket Ligi Kobiet

Czytaj więcej...
Miesięcznik “Przystanek Grochów” najlepszym periodykiem wśród zakładów karnych i aresztów śledczych w Polsce.

Czytaj więcej...
Nieoczywiste rozmowy o dziejach świata. Poleca Freekonomia!

Czytaj więcej...
Turniej piłkarski w Parku Skaryszewskim

Czytaj więcej...
Finał charytatywnej akcji #KoszulkaOdSerca

Czytaj więcej...
"Od Konstytucji 3 maja do wolnej Polski - muzyczna opowieść"
Czytaj więcej...

Twórcy Stepapp

Twórcy stepapp.pl - Jakub Mocarski i Thomas Werner

Wydawnictwo MT Biznes

Wiktor Mrok " Incel" Wydawnictwo Initium.

Valerie Hansen " Rok 1000"

Książka miesiąca miesięcznika Twórczość. Wydawnictwo Czytelnik.

Księgarnia Korekty - 10% upustu na hasło Freekonomia

Książka nominowana do nagrody " Economicus" - najlepszej książki ekonomicznej w 2020 roku.
_9ZO7H.jpg)
Freekonomia
_PUQ2J.jpg)
Freekonomia
Pogoda
Kurs Walut
Ogłoszenia
Komentarze